به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در ستاد خبری اجلاس غیرمتعهدها، از نخستین روز برگزاری شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در سطح کارشناسان، رسانه های دوست و دشمن اخبار این اجلاس با شکوه را مخابره کردند. بسیاری از مطبوعات و شخصیت های رسانه ای از نقش و قدرت جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از 120 هیات نمایندگی از کشورهای مختلف از شرق تا غرب عالم سخن گفتند. مثلا روزنامه السفیر که بعضا از آن به عنوان پرتیراژ ترین روزنامه خاورمیانه یاد می شود، طی یادداشتی از اجلاس تهران به عنوان نقطه تحول در سیاست بین الملل یاد کرد و ابراز داشت: چقدر زیباست که در این اجلاس، مجموعه ای از کشورهای عربی که طاغوت آنها سرنگون شده و مردم آنها حقوق خود را پس گرفته اند، بدون دخالت بیگانگان خارجی و طاغوت های داخلی دور هم جمع شوند.
و یا مجله آمریکایی فارین پالیسی صراحتا اعلام کرد: آمریکا نباید این اجلاس را دست کم بگیرد و درخواست واشنگتن از بان کی مون برای شرکت نکردن در این اجلاس یک خطای تاکتیکی بزرگ بود. این اجلاس نتایج چالش زایی برای آمریکا درپی خواهد داشت.
کم نبودند رسانه هایی که چه از روی علاقه اخبار اجلاس را منتشر کردند و چه ناخواسته به قدرت ایران در این اجلاس اعتراف کردند اما در این میان نیز بودند رسانه هایی که بی انصافی کرده و تمام همّ و غمّ خودشان را در انتشار اخبار مبنی بر آمدن یا نیامدن برخی میهمانان معطوف کردند؛ جالب تر آنکه برخی رسانه ها که معلوم نیست در طول سال چند خبر درباره قدس و فلسطین منتشر کرده اند، این روزها حسابی انقلابی شدند و اخبار مربوط به آمدن یا نیامدنِ اسماعیل هنیه به این اجلاس را با آب و تاب منعکس کردند غافل از آنکه جمهوری اسلامی ایران، بیش از سه دهه است دفاع خالصانه خود از مجاهدان فلسطینی را به اثبات رسانده است.
اخبار شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در مرحله کارشناسان و وزرا که چهار روز به طول انجامید، در سطوح مختلف در رسانه ها منعکس شد اما با این حال بسیاری از رسانه ها،نخستین روز اجلاس را پنج شنبه اعلام کردند. رسانه های منطقه و جهان تیتر زدند: "آیت الله خامنه ای، شانزدهمین اجلاس عدم تعهد در تهران را افتتاح می کند". موضوعی که پیشاپیش بیانگر حساسیت رسانه ای بر روی سخنران افتتاحیه شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد است.
البته ممکن است برخی از رسانه ها و میهمانان با سخنرانی حضرت آیت الله خامنه ای در اجلاس عدم تعهد در سال 1365 در حراره زیمبابوه و سخنرانی آتشین و ضد استکباری ایشان آشنا نباشند اما قطعا همه آنها، خطبه تاریخی نماز جمعه تهران در 15 بهمن 1389 را به خوبی به یاد می آورند؛ روزهایی را که هنوز حسنی مبارک کرسی ریاست جمهوری مصر را از دست نداده بود و هنوز آمریکایی ها از او دفاع می کردند، اما ولی امر مسلمین قاطعانه پیروزی مردم انقلابی مصر را خواستار شد و گفت: اين نامبارك مصر، ملت مصر را ذليل كرد.
آنها به خوبی به یاد دارند که سال گذشته یک بازی عربی- غربی را راه انداختند تا به بهانه عضویت فلسطین در سازمان ملل به رژیم صهیونیستی مشروعیت بدهند اما سیدنا القائد در کنفرانس فلسطین حاضر شد و گفت: هر طرح عملياتى بايد بر مبناى اصلِ «همهى فلسطين براى همهى مردم فلسطين» باشد. فلسطين، فلسطينِ «از نهر تا بحر» است، نه حتّى يك وجب كمتر.
آنها به یاد دارند که بعد از کنفرانس فلسطین توطئه عربی – غربی ناتمام ماند و اما پنج شنبه نهم شهریور 1391، همگان منتظرند ببینند در شرایطی که مهندسی منطقه و جهان به نفع غیرمتعدها و استقلال طلبان در حال تغییر است، ولی امر مسلمین جهان از چه سخن خواهد گفت.
در این پنج شنبه تاریخی، همه چشم ها تهران را نظاره می کند...